Teljeskörű Motor Karbantartás (TMM)

Egy olyan szolgáltatás amely nagyszerű megoldást kínál a motorok karbantartásának területén. Folyamatos üzemet biztosít a nap 24 órájában. A HBB Szervíz Kft. 24 órás telefonügyeletet biztosít a Megrendelő számára. A szükséges javításokat illetve beavatkozásokat a helyzettől függően a helyszínen, illetve műhelyünkben végezzük el.

A TMM alkalmazása számos előnnyel jár:

Kevesebb lesz a váratlan leállásà --->Közvetett károk felszámolása

Nagyobb élettartam ---> Csökkenő és szabályozott közvetlen kiadások

Gördülékenyebb lesz a tartalék alkatrész ellátás --->Lerövidül a javítások időtartama

Megbízhatóbb, tervezhetőbb működés ---> Javul a szolgáltatás minősége

 

Helyszíni tevékenységek:

Állapotellenőrzést hajtunk végre a berendezésen, amibe bele tartozik a rezgésanalízis illetve rezgésdiagnosztika, valamint a villamos teszt. A villamos és mechanikai vizsgálat tartalmazza a forgógépek:

  • fordulatszámmérését
  • rezgés és csapágyhiba vizsgálatot Microlog GX típusú FFT analizátorral, valamint ABB Collex típusú FFT analizátorral 2 síkban és 3 irányban, spektrumelemzés elvégzésével
  • jellemző hőmérsékletek mérését 5 mérőponton
  • vonali áramok mérését a három fázison
  • feszültség mérését
  • villanymotorok szigetelési ellenállásának mérését.

A vizsgálat elvégzése és a mérések számítógépes kielemzése után jegyzőkönyvet készítünk, ami tartalmazza a mérési eredményeket, hibákat és a változtatási javaslatokat.

A megelőző karbantartás végrehajtása során elvégezzük a szükséges tisztításokat, szűrőbetétek cseréjét, a forgógépek kenését, valamint a további szükséges javításokat. 
Amennyiben a javítás és felújítás a helyszínen nem hajtható végre, úgy embereink leszerelik a javítandó berendezést a műhelybe szállításhoz. A felújítás elvégzése után a gépet visszaszereljük a helyére és elvégezzük a szükséges beállításokat. 
Lézeres egytengelyűség állítást hajtunk végre amennyiben az szükséges, valamint újabb ellenőrző méréseket végzünk.

Revízió / felújítás: ami magában foglalja a szükséges javításokat, úgy mint például: tisztítás, csapágycsere, dinamikus kiegyensúlyozás (ventilátorok, fogórészek, stb.), tekercselés, impregnálás, valamint egyéb mechanikai javítások. A szükséges műveletek elvégzése után pedig terhel alatt hajtunk végre a felújított berendezésen.

Széchenyi 2020